Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Christian von Ahn design

 

Christian von Ahn: Zářící hvězda německého nebe

Čisté linie bez zbytečného balastu, logické uspořádání, ale i originálně pojaté předměty denní potřeby ‑ tohle všechno a ještě mnohem více je součástí designových kolekcí německého designéra Christiana von Ahna. Notná dávka humoru, stejně jako osobitý a nezaměnitelný styl dělá z jeho návrhů oblíbené doplňky moderních domácností, restauračních zařízení, kaváren i luxusních hotelů. Příběh Christiana von Ahna se začal psát v roce 1970 a nutno podotknout, že se od tohoto chlapíka jistojistě dočkáme ještě mnohých dalších designových skvostů. Ale nepředbíhejme a pojďme se podívat na jeho životní cestu a slibně našlápnutou uměleckou kariéru pěkně od začátku.

Průmyslový design v Německu i New Yorku

Jeden z nejuznávanějších bytových designérů současnosti se narodil roku 1970 v německém Hamburku. Protože ho to k umění a designu táhlo již od mala, nikdo se nedivil jeho volbě studovat průmyslový design na Akademii výtvarných umění v Hamburku. Aby nasbíral potřebné zkušenosti a zároveň zmapoval současné trendy „za velkou louží“, rozhodl se v roce 1995 vycestovat do New Yorku, kde na Univerzitě Parsons studoval jeden semestr svého oboru.

Cenné zkušenosti i rady od mistra v oboru

Tyto cenné zkušenosti jeho tvorbu a smýšlení ovlivnily a posunuly natolik, že si jej v roce 1991 vyhlédl uznávaný interiérový designér Tobias Grau, kterého proslavila zejména nadčasová interiérová svítidla pro privátní a kancelářské interiéry. U Graua pracoval von Ahn až do doby úspěšného zakončení studií, které mohutně oslavil v roce 1997. Ještě v témže roce se rozhodl opustit stávající pozici a rozjel vlastní business.

Nespoutaný rebel zakládá vlastní studio

Ať už to byla touha po nespoutanosti nebo nutnost osamostatnit se, která přiměla von Ahna opustit teplé místečko u nejuznávanějšího designéra své doby, jeho volba se během několika let ukázala jako správná. Christian von Ahn v Hamburgu zakládá vlastní designérskou kancelář a studio Ahn, které se po několika letech přestěhovalo do italského města Como, aby se odtud mohlo znovu navrátit na původní „místo činu“. V současné době působí nejen ve svém studiu, ale též pod značkou Philippi, pro kterou navrhuje designové skvosty, z nichž některé jsou dokonce součástí naší nabídky.

Nadčasová tvorba Christiana von Ahna

Tvorba Christiana von Ahna je velmi nadčasová, přesto však universálníširokým záběrem i dosahem. Jeho umělecké skvosty ohromí milovníky drobných dekoračních předmětů, ale i doplňků luxusních restaurací, honosných hotelů, ale i tradičních vináren a kaváren. Čisté linie bez zbytečných kudrlinek, nepodcenění ani toho nejmenšího detailu a zároveň jasné a srozumitelní poselství dělá z jeho tvorby obdivovaná mistrovská díla, jež posbírala řadu významných ocenění.

blog o luxusním bydlení

 

Dejte si dostaveníčko s Christianem

Výše zmíněným sdělením opravdu nechceme říct, abyste popadli tužku a papír a začali sepisovat oficiální pozvánku na čaj či kávu. Ne, že by Christian nepřišel. Vzhledem k jeho nabitému diáři ovšem bude jistější, pokud zaměříte svou pozornost na jeho tvorbu, v níž se nachází více než 20 originálních kousků, vynikajících svým osobitým stylem, ale i pořádnou dávkou luxusu. Pojďme si společně představit jeho nejznámější díla:

Kuličková hra Ballance: Tato antistresová kráska nesmí chybět na pracovním stole žádného managera nebo milovníka designu. Lesklé chromové kouličky, jež při doteku vydávají líbivý uklidňující zvuk, jsou zasazeny v tmavém extravagantním rámečku, který bude dokonalou ozdobou každé kanceláře.

Váza Bouquet: Netradiční způsob aranžování živých i umělých květin? Tak přesně ten nabízí designová váza Bouquet tvořená dvanácti ocelovými stonky s dokonalým zrcadlovým odleskem. Skleněná základna vázy je už onou pomyslnou třešničkou na dortu, jež nese nezaměnitelný rukopis Philippi.

Mísa na ovoce CALDERA: Jak udělat z konzumace pestrobarevného ovoce luxusní a nezapomenutelný zážitek? Pomocí originální mísy CALDERA vyrobené z leštěné nerezové oceli, jež vyniká dokonalým zrcadlovým leskem. Takové míse sluší každé ovoce bez rozdílu.

Váza Moon: Bez nadsázky jedna z nejoblíbenějších a nejkouzelnějších váz na světě! Díky otvorům s různým průměrem je možno díky ní naaranžovat až 18 různých květin. Vázu si oblíbili milovníci luxusu po celém světě. Největšího úspěchu pak dosáhla především na blízkém východě.

Domácí fontána Spring: Zurčící bystřina přímo uprostřed obývacího pokoje? Že je to nesmysl? Ale jděte! Domácí fontána Spring s nezaměnitelným designem navrženým samotným Christianem von Ahnem je to, co promění váš interiér v dokonalou oázu klidu, pohody a relaxace.

Pomyslná třešnička na dortu

Na závěr připojujeme kraťoučké interview přímo se samotným mistrem:

Jak dlouho jste pracoval na svých návrzích?

Lhůty jsou velmi rozmanité. Některé výrobky mohou být uvedené do výroby již po pár hodinách, jiné si vyžádají měsíce práce.“

Kdybyste nebyl designérem, čím byste byl?

Nejspíše bych prováděl operace srdce.“

Máte nějakou oblíbenou barvu?

Nemám. Zjistil jsem, že nemám. Výběr barvy je velmi složitý a je vždy omezený vzhledem k povaze produktu. Od samotného návrhu až po cílovou skupinu zákazníků.“

Co dělá design dobrým designem?

Logika, humor a inovace… v libovolném pořadí.“

Co jste popřál Janu Philippi k 20. výročí založení firmy?

Aby měl stále tak skvělý smysl pro trendy a humor při své práci jako v minulých letech.“

  

Sledujte nás!

decornline facebook

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě