Informace o vánočním provozu naleznete na adrese www.decoronline.cz/vanocni-provoz/
Zákaznická podpora: info@decoronline.cz

Manuální mlýnek na pepř ZANZIBAR + 3 druhy pepřů

Kód: 32814
Značka: PEUGEOT
1 780 Kč 1 471 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mlýnek na pepř s vyměnitelnými zásobníky ZANZIBAR obsahuje: 

  • 1x mechanický mlýnek s nastavitelnou hrubostí
  • 1x tácek k odložení
  • 3x zásobník s pepři

Mlýnek ZANZIBAR je ojedinělý koncept vytvořený pepřovým expertem Gérardem Vivesem, který je světově uznávaný odborník. Jeho misí jsou expedice jejichž cílem je najít nové odrůdy pepře a představit je nejen šéfkuchařům, ale i domácnostem. Jednotlivé zásobníky s pepřem snadno nasadíte na mlýnek a vyberete si tak podle své chuti rovnou u stolu. 

  • Originální koncept pro milovníky pepře
  • Manuální mlýnek s 3 ks zásobníků, které snadno doplníte
  • Speciální mlecí mechanismus vyvinutý pouze na mletí pepře
  • Nastavitelný výběr z různých hrubostí mletí
  • Akrylát + ABS plast a ušlechtilá nerezová ocel
  • Vyrobeno ve Francii
  • Balení obsahuje pepř Kampot, Sikara aVoatsiperifery
  • Dodáváno v dárkové krabici
  • Prodloužená záruka 5 let na tělo mlýnku
  • Na mlecí mechanismus záruka doživotní
  • K objednání i další skvělé divoké pepře z výběru Gérarda Vivese

 

Černý pepř Kampot z Kambodži
 
Pepř z kambodžské provincie Kampot si získal svou vynikající pověst ještě dříve, než Kambodžu ovládli Rudí khmerové a v zemi bylo obchodování téměř zastaveno. V roce 2004 se jeden Francouz rozhodl sdružit farmáře s několika pepřovými plantážemi v rámci projektu Farmlink s cílem oživit výrobu v regionu. Na základě doporučení Gérarda Vives se rozhodl zaměřit se na vysoce kvalitní provoz s několika procesy třídění: na rostlinách, po sklizni, před sušením a po sušení. Podle rad odborníků změnil pracovní postupy
pěstitelů a výsledkem bylo, že některé plantáže provincie dosáhly výjimečné úrovně kvality. Pěstitelé nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Celý proces je přírodní. Jako hnojivo se používá směs odpadu z rýžových polí a rostlin. Pravidelně se přidává nová půda a zalévá se ručně.
 

Tipy a použití

Je vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuňák, úhoř, atd.). Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny (červené zelí, čočka, cizrna), jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce (jahody, třešně, fíky a meloun). Lze jej také použít do čokoládových dezertů. 

O chuti

Pepř se sladkým, opojným, a mírně květinovým nádechem. V ústech vyvolává dojem marshmallow, zatímco chuť postupně nabývá na intenzitě.

 

Bílý pepř Sikara z Madagaskaru


Původ a historie


Pro Madagaskar je typické spíše pěstování zeleného pepře. Při pěstování bílého pepře je nutné nechat pepř dozrát, abychom získali velká pepřová zrnka. Gérard Vives zavedl na různých místech systém sběru nejlepších zrnek, která jsou pak máčena v čerstvé vodě, umleta, sušena na slunci a nakonec pečlivě tříděna. Tímto postupem vzniká vzácný a výjimečný bílý pepř.


Tipy a použití


Je vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky.


O chuti


Bílý pepř Sikara má velmi čerstvou, zeleninovou
a květinovou chuť, s dominantním mentolovým nádechem,
a také náznaky chuti anýzu, citronu a eukalyptu. 

 

Divoký černý pepř Voatsiperifery z Madagaskaru


Původ a historie


Tento druh pepře roste divoce a vytváří malé bobule s řapíkem. Lze jej najít v teplých a vlhkých oblastech na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu stromy deštného pralesa. Někdy mohou dorůst až do výšky 20 metrů a sběr pepřových zrnek je tak velmi obtížný. Zpracování divokého pepře je nelehký proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu suchého koření je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových
zrnek. Tento druh pepře je extrémně vzácný.


Tipy a použití

Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny. Nejpřekvapivější je použití v dezertech, které obsahují ovoce (meloun, jahody, třešně, jablka, hrušky) a zejména čokoládu.


O chuti
Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá. Tento divoký pepř není
tak silný jako černý nebo bílý pepř. Nehledě na překypující aromatický profil se jeho bobule velmi snadno používají.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mlýnky na pepř
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: