• 1 z 6
 

Manuální mlýnek na sůl ZANZIBAR + 3 druhy soli

 
Dostupnost Skladem (1 ks)
1 780 Kč
1 471 Kč bez DPH
   
Kód produktu 33859
Značka PEUGEOT
Kategorie Mlýnky na sůl
Záruka 2 roky
 

Mlýnek ZANZIBAR je ojediněný koncept vytvořený "lovcem koření" Gérardem Vivesem. Zapomeňte na rafinovanou sůl a objevte nové možnosti solení s žijící historií oceánů z 5 kontinentů. Objevování nových chutí pouhým solením je přirozený způsob ochucování jídla, aniž byste potlačili jeho unikátní chuť. Jednotlivé zásobníky se solí snadno nasadíte na mlýnek a vyberete si tak podle své chuti rovnou u stolu, je to tak snadné. Soli, které Peugeot vybral jsou jemné, výrazné, aromatické i svěží na míru všem studeným i teplým pokrmům. Exotické chutě středomoří, rakouských velehor i indických dálek... to vše v designovém bílém balení, které skvěle kontrastuje s tmavou pepřovou verzí.

  • Originální koncept pro delikátní solení
  • Kreativní dokončování pokrmu u stolu, společně s hosty
  • Manuální mlýnek s 3 ks zásobníků, které snadno doplníte
  • Speciální mlecí mechanismus vyvinutý pouze na mletí soli
  • Nastavitelný výběr z různých hrubostí mletí
  • Akrylát + ABS plast a ušlechtilá nerezová ocel
  • Vyrobeno ve Francii
  • Balení obsahuje sůl Rose z Bolívie, sůl z pouště Kalahari a svěží solící směs
  • Dodáváno v dárkové krabici
  • Prodloužená záruka 5 let na tělo mlýnku
  • Na mlecí mechanismus záruka doživotní
  • K objednání i další skvělé soli z výběru Gérarda Vivese

 

Sůl Rose Bolívie

Prémiová růžová sůl má vulkanický původ z oblasti And. Sůl je ručně sklízena ve výšce 3000 m nad mořem už od dob Inků. Díky jedinečnému odstínu růžové si tato sůl získala oblibu mnoha světových šéfkuchařů. Vysoký obsah železa vytváří lososově zbarvené krystalky.   

Tipy a použití

Indiánská sůl dokonale doladí grilovaná tmavá masa a krvavější steaky, pečenou rybu a všechny pokrmy z masa se šťávou. Zelenina a rajčata po osolení získají intenzivní přirozenou chuť.  

Klasika: sashimi z hovězího masa

Překvapivá kombinace: makrela pečená v soli

O chuti

Silná solivost bez přítomnosti nepříjemné palčivosti.

 

Sůl z pouště Kalahari 

Kalahari, v překladu „místo bez vody“. Fosilní sůl původem z Jižní Afriky je těžena z oblasti, kde před 280 milióny let leželo rozlehlé slané jezero napájené solnými ložisky. Vysoký obsah hořčíku a fosforu má pozitivní vliv na lidské zdraví. Větší krystalky jsou křídově bílé. Panenská příroda v okolní oblasti zaručuje přirozenou čistotu soli.  


Tipy a použití  

Africká sůl je vhodná pro zeleninová jídla, jemnou rybu, drůbež a bílá masa.

Klasika: ztracená vejce na rukolovém salátu s chřestem a sušenými rajčaty

Překvapivá kombinace: do ananasového mojita...ANANAJITO


O chuti

Jemná příchuť jódu přivolává vzpomínky na moře. Čistá, ale intezivní chuť soli.

 

 

Svěží solící směs  

Vytváření kořenících směsí je dokonalá alchymie – balancování s jemností bylinek a silou koření přesně tak, aby vynikla chuť pokrmu. Svěží směs složená z citrónové kůry, soli, zeleného anýzu, fenyklových a koriandrových semínek je ovocně nakyslá a mírně nahořklá. Anýz a fenykl dodávájí chladivou nótu, zatímco koriandr posílí příjemnou citrusovou ovocnost.  


Tipy a použití  

Tato sůl má téměř univerzální použití. Svou svěžestí však nejlépe doplní pečenou a grilovanou rybu, zeleninu, drůbež, těstoviny, rýži a pomazánky.

Klasika: na grilovaný baby pórek nebo fenykl, s mozzarellou

Překvapivá kombinace: s čerstvým kozím sýrem, medem, ořechy a mátou


O chuti


Vysoce aromatická čerstvá chuť. Vyvážená citronová kyselost, která vytváří se solí a dalším kořením v ústech příjemnou a svěží explozi.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.