CHCETE MÍT VAŠE ZBOŽÍ NA VÁNOCE? PŘEPRAVNÍ SPOLEČNOSTI GARANTUJEME DO 18.12., OSOBNĚ DO 22.12.!

Údržba a nastavení mlýnků na kávu

 

Že jsou mlýnky na kávu Zassenhaus velmi kvalitní je nezpochybnitelný fakt. Aby však káva chutnala stále dobře a voněla po celém bytě, je třeba věnovat pozornost také správnému nastavení hrubosti a pravidelnému čištění mlýnku. 

 

Nastavení hrubosti pro jednotlivé typy kávy:

Nejjemnější hrubost se používá pro přípravu turecké kávy.

Jemná hrubost poslouží při přípravě espressa.

Hrubší je vhodná na konvičku mokka.

Nejvíce hrubá se používá na french press.

 

Hrubost nastavíte pomocí šroubu:

mlýnek na kávu zassenhaus

 

Čištění vnitřních stěn:

Zde můžete použít například starý kartáček na zuby, hadřík na úzkém nástavci či jiný předmět. Hlavní je, abyste se dostali ke všem nečistotám, které vidíte. V případě dřevěných mlýnků nepoužívejte nikdy vodu ani navlhčené hadry.

 

Čištění mlecího mechanismu (strojku):

Pro čistění mlecího mechanismu můžete použít suchou rýži nebo speciální přípravky k tomu určené. Před čištěním nastavte mlecí mechanismus na nejjemnější hrubost mletí. Nepodceňujte tuto činnost, pravidelná údržba se vám vrátí v podobě vždy chutné a aromatické kávy.

 

Mlecí mechanismus stále čistý a připravený

ruční mlýnek na kávu

 

Váš DecorOnline

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.