Údržba mlýnků na kávu

 

Milujeme kávu!

Že jsou mlýnky na kávu Zassenhaus velmi kvalitní je nezpochybnitelný fakt. Aby však káva chutnala stále dobře a voněla po celém bytě, je třeba věnovat pozornost také správnému nastavení hrubosti a pravidelnému čištění mlýnku. 

 

Nastavení hrubosti pro jednotlivé typy kávy:

Nejjemnější hrubost se používá pro přípravu turecké kávy.

Jemná hrubost poslouží při přípravě espressa.

Hrubší je vhodná na konvičku mokka.

Nejvíce hrubá se používá na french press.

 

Nastavíte pomocí šroubu:

kvalitní mlýnky na kávu

 

Čištění vnitřních stěn:

Zde můžete použít například starý kartáček na zuby, hadřík na úzkém nástavci či jiný předmět. Hlavní je, abyste se dostali ke všem nečistotám, které vidíte. V případě dřevěných mlýnků nepoužívejte nikdy vodu ani navlhčené hadry.

 

Čištění mlecího mechanismu (strojku):

Pro čistění mlecího mechanismu můžete použít suchou rýži nebo speciální přípravky k tomu určené. Před čištěním nastavte mlecí mechanismus na nejjemnější hrubost mletí. Nepodceňujte tuto činnost, pravidelná dúdržba se vám vrátí v podobě vždy chutné a aromatické kávy.

 

Mlecí mechanismus stále čistý a připravený.

ruční mlýnky na kávu

 

 

Sledujte nás:

1  6

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.