Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Extravagantní elegance ze severu

Skandinávská dokonalost nese jméno Vita: Zkuste odolat!

Skandinávská krása, přírodní linie a netradiční materiály – i tak lze ve zkratce charakterizovat produkty nesoucí nenapodobitelný rukopis značky Vita. Původem malá rodinná firma, jež v roce 2008 vznikla v dánské Kodani, se prakticky přes noc stala celosvětově uznávaným výrobcem designových skvostů, jež propůjčí pořádnou dávku originality každému interiéru bez rozdílu. Ale nepředbíhejme! Pojďme se společně podívat na nesmazatelné stopy, jež zanechala dánská značka Vita v designové historii až do nynějších dob.

Celosvětově uznávaná rodinná firma

Rok 2008 byl pro svět interiérového designu zlomový. Právě tehdy totiž spatřila světlo světa malá rodinná firma, jež měla své sídlo v dánské Kodani. Původním záměrem jejích zakladatelů bylo vytvoření kolekce interiérových doplňků, které budou odrážet krásu skandinávské přírody, její nevšednost, sílu, ale i divokou a nespoutanou povahu. První výrobky si prakticky přes noc získaly slávu, jež se jako divoká horská bystřina šířila celým Dánskem dál a dál.

Nadčasová svítidla, nápadně připomínající skandinávský kolorit v kombinaci s luxusními materiály, chtěl mít doma prakticky každý. Perfektní variabilita bytových doplňků skvěle zapadala do tehdejšího konceptu interiérů ‑ a bez problému zapadá i do toho dnešního. Když se k tomu všemu přidala ještě cenová dostupnost designových skvostů, nebylo pochyb o tom, že Vita dobyla nejen trh, ale především srdce Dánů.

svítidla vita

Svítidla, která okouzlila více, než 40 zemí světa

Zřejmě nejproslulejší položkou sortimentu značky Vita jsou její originální lustry a svítidla inspirovaná severskou přírodou a zejména tamními lesy. Pokud si prohlédnete nabídku lustrů této značky, jistě hned u několika položek poznáte, čím se jejich tvůrci při výrobě nechali inspirovat. Ano, tušíte správně! Šlo o borovicovou šišku, které jsou skandinávské lesy plné. A právě taková šiška dala základ jedné z nejúspěšnějších designových kolekcí historie i současnosti.

K oblíbené kolekci „borovicových lustrů“ postupně přibývaly další. Za zmínku jistě stojí Vita Conia, jež opět imituje borovicovou šišku, avšak ještě uzavřenou a plnou semen. Dnes naleznete pod značkou Vita také další veleúspěšné modely Carmina, Clava, Lora, Cuna, Disca, Facet, ale také luxusní řadu Eos z pravého husího peří. Lustry Vita si vydobyly svou neotřesitelnou pozici na trhu ve více než 40 zemích světa. Vzhledem k oblibě Vita svítidel si troufáme tvrdit, že rozhodně nejde o konečné číslo.

Je libo lustr z polypropylenu nebo husího peří?

V předchozím odstavci jsme se zmínili o luxusní řadě Eos, jejíž dominantou je pravé husí peří. Výrobky z této řady patří díky použitým materiálům mezi ty nejdražší. Obecně se však cena lustrů pohybuje okolo 3‑30 000 Kč. Veškeré produkty značky Vita jsou vyráběny z kvalitních materiálů, jejichž největší předností je nejen lehkost, ale také dlouhá životnost.

dánské lustry vita

Třeba taková pouzdra pro semínka borovicové šišky jsou vyrobena z kvalitního polykarbonátu a polypropylenu, takže vynikají také svou praktickou bezúdržbovostí. Zajímavostí výrobků Vita je též skutečnost, že jsou dodávány v rozloženém stavu. Radost po jejich zkompletování a zavěšení je tudíž dvojnásobná! Chcete-li svůj interiér oživit netradičním skandinávským doplňkem, propůjčit mu nikdy neutuchající šarm a šmrnc, je sázka na značku Vita sázkou na jistotu.

designové lustry od interiéru

 

 

Sledujte nás!

decornline facebook

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě