Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

7 kroků, jak zařídit zahradu

Jaro je ideální čas na to, aby se zahrada probudila k životu a stala se příjemným místem pro relaxaci a setkávání s přáteli a rodinou. Aby vaše zahrada vynikla v plné kráse, je důležité věnovat pozornost nejen rostlinám, ale i výběru a uspořádání zahradního nábytku. V následujícím článku se podíváme na to, jak si zařídit jarní zahradu a vybrat ten pravý zahradní nábytek.

Obrázek1

 

  1. Probuzení zahrady

Jaro je synonymem pro nový začátek. Začněte odstraněním zbytků po zimě – vyčistěte záhony, odstraňte suché listí a odumřelé části rostlin. Ošetřete trávník vertikutací a přihnojením, abyste mu poskytli nejlepší start do nové sezóny.

 

  1. Výběr rostlin

Zvolte rostliny, které vyniknou svou krásou právě na jaře. Tulipány, narcisy, jarní krokusy nebo sasanky dodají vaší zahradě okouzlující barevnost. Pokud je nechcete zasadit do země, krásnou alternativou jsou květináče. Pottery Pots nabízí široké spektrum nízkých i vysokých květináčů.  Krásné jsou i nástěnné, které jsou ideální i na balkóny či menší terasy.

2

 

  1. Zahradní nábytek

Klíčem k vytvoření pohodlného a funkčního venkovního prostoru je správný výběr zahradního nábytku. Investujte do kvalitního nábytku, který odolá proměnlivému jarnímu počasí. Teakové dřevo, hliník nebo kvalitní plast jsou oblíbené materiály pro svou odolnost a snadnou údržbu. Krásný venkovní teakový nábytek lze pořídit od Ethnicraftu. Kovový nábytek má nově v nabídce Kartell. Pokud hledáte něco „měkčího“, tak můžeme doporučit lehátka od Blomusu. 

3

 

  1. Relaxační koutek

Vytvořte v zahradě koutek pro relaxaci – může to být houpací síť mezi stromy, pohodlné zahradní lehátko (Blomus nebo Fatboy) nebo sestava křesel s podnožkami (Ethnicraft). Nezapomeňte na polštáře a deky pro chladnější jarní večery. Hřejivé deky nabízí Faboy. Jsou měkkoučké a lze z nich „vyrobit“ i bundu. Teplé vydrží několik hodin. Hřejivé polštáře v přírodních barvách nabízí Cosi, ale i Fatboy. Dají se prát a i zde vydrží hřát v řádu hodin.

4

 

  1. Jídelní kout

Pokud rádi jíte venku, zařiďte si v zahradě jídelní kout. Robustní jídelní stůl s dostatkem sezónních sedaček poskytne ideální místo pro jarní brunch nebo večerní grilování s přáteli.

5

 

  1. Barevná harmonie

Při výběru nábytku a doplňků myslete na barevnou harmonii s okolními rostlinami a prvky zahrady. Pastelové odstíny doplňují jarní květy, zatímco přírodní materiály jako dřevo nebo ratan podtrhnou přírodní charakter prostředí.

 

  1. Osvětlení

Decentní osvětlení prodlouží čas, který můžete trávit ve své jarní zahradě i po západu slunce. Solární lampy (Eva Solo nebo Fatboy), venkovní stolní krby (Philippi nebo Hofats) nebo venkovní lucerny (Edzard nebo Philippi) atmosféru a zároveň poskytnou dostatečné osvětlení. 

6