Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Jak zařídit pokoj pro malé školáky

bean bag

Přechod z předškolního věku do školních let je pro děti významným krokem. Je to doba, kdy se začínají rozvíjet jejich studijní návyky, a jejich pokoj by měl tento růst podporovat. Zařizování pokoje vyžaduje pečlivé plánování, aby byl prostor nejen příjemný a zábavný, ale také funkční a podporující učení. Podívejme se na několik klíčových prvků, které by měly být zohledněny.

  

 Vytvoření studijního koutku

Každý školák potřebuje prostor pro učení. Vytvořte pohodlný studijní koutek s psacím stolem, který je dostatečně velký pro školní pomůcky a knihy.  Zajímavým kouskem i z pohledu designu je stůl od dánské značky Ethnicraft. Ujistěte se, že je tato oblast dobře osvětlená a má minimální rušení.

stul ethnicraft

 

 Úložné řešení

Děti v tomto věku mají tendenci shromažďovat spoustu knih, hraček a školních potřeb. Zařiďte dostatek úložného prostoru pomocí polic, šuplíků a organizérů, aby byl pokoj udržovaný a organizovaný.

Pokud je dítě mladšího věku, tak ho k samotnému úklidu mohou motivovat úložné boxy, poličky či věšáky od Lega.

lego police dve

 

 Pohodlný a bezpečné nábytek

Zvolte nábytek vhodný pro dětský věk, který je bezpečný a snadno přístupný. Dětská postel, stolička a ostatní nábytek by měly být stabilní a bez ostrých hran.

alessi stoličky

 

 Prostor pro hru

I když je důležité se soustředit na studium, nesmíme zapomenout na hru. Ponechte dostatek volného prostoru pro hraní, nebo zvažte vytvoření zvláštní hraní zóny, pokud to prostor dovoluje.

 

 Osvětlení

Dobré osvětlení je klíčové, zejména v oblasti studijního koutku. Zvažte kombinaci přirozeného světla s kvalitním umělým osvětlením. Krásné osvětlení do dětského pokoje má Brokis s balónkovou kolekcí Memory. Menší stolní lampičky lze pořídit od Eva Solo, které jsou včetně nabíječky a bezdrátové.

Brokis_MEMORY_PC881_PC879_PC880__PH10228_©_Martin_Chum-2048x1024

 

 Osobní Dotek

Nechejte děti vybrat barvy, tapety nebo dekorace, které odrážejí jejich osobnost. To jim pomůže cítit se v pokoji více jako doma a podporuje jejich kreativitu. Ideální je v pokoji dětem vytvořit malý relaxační koutek. Velmi oblíbené jsou sedací pytle Fatboy. Do relaxačního koutku krásně zapadne i malý přenosný reproduktor Lexon.

fatboy dva

 

 Flexibilní a rostoucí design

Pamatujte, že děti rychle rostou. Vyberte nábytek a dekorace, které mohou růst s vaším dítětem a snadno se přizpůsobit změnám v jejich potřebách a zájmech.

 

 Závěr

Vytváření pokoje pro malé školáky je vzrušující úkol, který přináší mnoho možností pro kreativitu a zábavu. S důrazem na funkčnost, pohodlí a osobní výraz vytvoříte prostor, kde se vaše dítě bude cítit šťastné, podporované a motivované k učení a hře.