Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

5 tipů jak si zútulnit zimní zahradu

Winter Garden

 

Zima může být dlouhá a šedivá, ale vaše zimní zahrada nemusí. Zimní zahrady nabízejí jedinečnou příležitost spojit pohodlí domova s krásou přírody, a to i v těch nejchladnějších měsících. Nabízíme vám 5 tipů, které vám pomohou vytvořit dokonalý zimní ráj.

 

 Rozhodněte, k čemu budete zimní zahradu využívat

 Důležité je rozmyslet si k jakým účelům bude zimní zahrada sloužit. Může se stát vaším klidným místem pro čtení, místem pro rodinné večeře nebo dokonce pracovnou. Při plánování prostoru zvažte různé možnosti využití a zařiďte ho tak, aby vyhovoval vašim potřebám a životnímu stylu.
 

 Vyberte rostliny ideální do zimních zahrad

Rond_voor_website_3 Při výběru rostlin pro zimní zahradu je důležité myslet na to, jak se budou rostliny chovat v zimních podmínkách. Vyberte rostliny, které snesou nižší teploty a méně světla. Například, zimní azalky, cyklameny nebo i některé druhy kapradin jsou ideální pro zimní zahrady.

 

  Zvolte vhodný nábytek

 Zimní zahrada by měla být místem odpočinku a relaxace. Vyberte pohodlný nábytek, který doplňuje přírodní prvek zahrady. Dřevěný nábytek je klasickou a elegantní volbou, která navozuje pocit tepla. Zahradní nábytek nabízí v harmonických barvách i tvarech značka Bolie nebo Ethnicfraft. Interiér doporučujeme doladit příjemným kobercem. Krásnou volbou je Zen koberec od dánské značky Bolia. V příjemných zemitých tónech nabízí koberce i značka Woud. Pokud hledáte praktickou variantu, doporučujeme zvážit venkovní koberce od značky Fatboy, kde je velmi snadná údržba.8feuxe2o

 

 Nebojte se dekorace

 philippiDekorace dodá vaší zimní zahradě osobitý charakter. V zimě by neměla chybět lucerna. Krásné jsou od Philippi. Nesmí chybět ani měkké polštáře a teplé deky, které přidají extra pohodlí pro chladnější večery. Pro milovníky ohně doporučujeme krb do interiéru nebo stolní krb od německé značky Hoefats. V případě že patříte k milovníkům vodního živlu, příjemnou atmosféru vytvoří fontána Philippi. Nezapomeňte ani na svícny obrazy nebo sochy s přírodními motivy, které mohou dotvořit celkový dojem.

 

 57995_zen-koberec--vice-variant-boliaVyužijte moderní technologie

 
Do zimní zahrady se nebojte začlenit moderní technologie. Inteligentní termostaty vám umožní regulovat teplotu podle vašich potřeb, zatímco automatizované závlahové systémy zajistí se postarají o dostatek vody pro vaše rostliny. V interiéru krásně vyniknou květináče od Hobby Flowers, které lze sladit i s lavičkou či pufem ve stejném stylu. Milujete květiny na stěnách? Do zimní zahrady jsou ideální nástěnné květináče od Pottery Pots různých tvarů i barev.

 

Zimní zahrada je místem, kde se snoubí krása přírody s pohodlím domova. Je to místo, kde můžete uniknout před všedními starostmi a načerpat novou energii. S pravým designem a pečlivým plánováním se může stát vaším osobním útočištěm, které budete milovat po celý rok. Design zimní zahrady je o nalezení rovnováhy mezi estetikou a funkčností, a o vytvoření prostoru, který vám a vaší rodině poskytne radost a pohodu nejen v zimě, ale v každém ročním období.