Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Designéři pro Philippi 1. část

 

Pokud chceme něco vyrobit, musíme to nejdříve navrhnout.

Přesně tak. A proto se v dnešním seriálu o značce Philippi podíváme na profily jednotlivých designérů. Nadaným umělcům, kteří dali vzniknout vskutku krásným předmětům převážně z lesklé oceli a skla.

 

Dnes se podíváme na profil prof. Andrease Ostwalda, Christiana von Ahna, Henricha Plitze a Borise Kupczika.

 

Prof. Andreas Ostwald

Prof._Andreas_Ostwald-400x600

Jeho vášní je inovativní a moderní design. Možná i proto nejen navrhuje, ale také sám učí jednotný integrovaný návrh na University of Arts v Brémách. Jeho zaměření sahá od bytových doplňků a interiérových hodin až po navrhování zastřešení pro vlaková nástupiště či průmyslové osvětlení. Vlastní také Studio Ostwalddesign, které funguje již více než 20 let. To se prezentuje jako ateliér se zaměřením na specifické požadavky zákazníka, implementaci inovace a také profesionální poradenství.

 

Mezi nejpovedenější bytové doplňky, které prof. Andreas Ostwald navrhl patří:

 

Stolní hodiny Philippi Orbit, které pohání ocelová kulička díky kinetické energii.

 

ORB2
 

Skleněná váza Philippi Esmeralda vyrobená z čirého a mléčného skla.

ESMERALDA4OREZ

 

Spolupráce se značkou Philippi je pro prof. Andrease Ostwalda jako ušitá na míru. Inovace a nový design, který musí pro tuto německou značku přicházet v rychlých sledech a s precizností, je pro něj tím pravým.

 

Zde je oficiální stránka Ostwalddesign - http://www.ostwalddesign.net/

 

 

Christian von Ahn

Christian_von_Ahn-528x600

Mladý a velmi nadějný designér původem z německého Hamburku. Jeho tvorba je univerzální a vyznačuje se především nápaditostí, originalitou a čistým provedením bez zbytečností. Nadčasové linie a současné barvy mluví samy za sebe. Vlastní studio založil již v roce 1998 rovněž v Hamburku. Portfolio produktů tvoří luxusní vázy, mísy na ovoce a domácí fontány, které navrhl pro značku Philippi. Dále stylový nábytek, ale i design celých kaváren či bytů, které jsou rovněž součástí jeho práce.

Tvorbu Christiana von Ahna milují nejen zákazníci. Za dobu svého navrhování získal také mnoho ocenění na mezinárodních výstavách a veletrzích. Pro německou značku Philippi navrhl již více než 20 produktů.

 

Nejslavnější díla jsou luxusní vázy Philippi Moon a Philippi Bouquet:

 

Váza Bouquet

bouquet2

Váza Moon

MOOMOREZ

Oficiální stránka Christiana von Ahna - http://www.ahnandahn.com/

 

 

Henrich Plitz

Henrich_Piltz-466x600

Návrhář tělem i duší, umělec povoláním. Design pro něj znamená výzvu, hravost, otázky využití a vypořádání se se světem. Henrich Plitz je autorem více než 800 realizovaných návrhů, za které získal přes 60 různých ocenění. Henrich Plitz udává směr a přináší správně odpovědi na otázky okolo současných trendů.

Má výborný cit pro to, co právě vyhledává zákazník. Řídí se heslem jednoduše - lépe a také myšlenkou, že dobrý design by měl probudit dobré emoce.

 

Pro značku Philippi navrhl následující skvosty:

 

Klíčenku Philippi Q

Q1OREZ

 

Oficiální stránky Henricha Plitze si můžete prohlédnout zde - www.piltz-design.de

 

 

Boris Kupczik

Boris_Kupczik-462x600

Již jako velmi mladý rád experimentoval s různými materiály v dílně svého otce. Nejraději měl kov  a podobné materiály. Většinou bez výsledku korespondujícím s moderním designem. To však chtěl Boris změnit. A povedlo se mu to! Dnes navrhuje především moderní doplňky do domácnosti. Spolupracuje s velikány v oboru jakými jsou německé značky Philippi nebo Koziol.

Prosadit se pomocí pera a papíru je občas těžké, chce to však jen začít a vydržet.

 

Pro Philippi navrhl Boris Kupczik jednu z nejoblíbenějších váz na trhu:

 

A sice vázu Philippi Globo s výměnnými nástavci.

GLOBOOREZ

 

Oficiální stránky Borise Kupczika - http://bk-id.com/

 

 

Autor článku:

Jan Fodor

FOTOCHAT

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě