Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Nejkrásnější evropské vázy - moderna

 

Vázy jsou skutečným synonymem pro krásu

O tom věděli již staří Římané, Řekové i Egypťané. Zatímco dříve byla velmi oblíbená ruční malba na povrchu váz v pestrých barvách, nynější trendy směřují spíše k jednobarvnosti. Stále více se také klade důraz na jednoduchost spojenou s účelností.

Současný směr fandí sklu, keramice a zejména nerezové oceli. Sklo je naprostou klasikou při výrobě interiérových váz. Ať už se jedná o luxusní vázy z tlustého broušeného skla nebo klasické vázičky na květiny, má sklo své nezastupitelné místo v každém interiéru. Keramické vázy jsou oblíbené pro svou barevnost a decentní vzhled. Jsou také nejstarším typem váz vůbec. Vázy z leštěné oceli tvoří samostatnou unikátní kategorii bytových doplňků. Mezi nejvýznamnější výrobce ocelových vázy patří dánská luxusní značka Georg Jensen a poměrně mladá značka z Německa Philipi.

 

Proč jsou skleněné vázy stále tak oblíbené?

Pro odpověď nemusíme chodit daleko. Důvodů je hned několik. Tím hlavním je široké spektrum použití a možností aranžování květin. Vázy ze skla neurazí žádný interiér a hodí se téměř kamkoliv.

 

Vrcholem zručnosti jsou ručně foukané vázy Alva Aalto značky Iittala

AALTO253

Design: Alvar Aalto - Finsko

 

Velmi oblíbená je kombinace mléčného a čirého skla 

ESMERALDA6

Design: prof. Andreas Ostwald - Německo

 

Novinkou je spojení skla leštěné oceli

GLOBOPOP1

Design: Boris Kupczik - Německo

 

Keramické vázy mají duši

Jemná a na pohled decentní keramika má své neodolatelné kouzlo. Vázy z keramiky vypadají skvěle samotné i s květinami různých druhů. Rozhodně by neměly chybět v žádném interiéru.

SWING4

Design: Tom Lui - Německo

 

Ocelová dominance

Luxusní vázy z leštěné oceli představují vrchol designérského umění a citu pro estetiku. Vysoký lesk, který věrohodně odráží své okolí je doslova dechberoucí. Stejně jako u skleněných i keramických váz najdeme v této kategorii nepřeberné množství originálních tvarů. Co je však společným jmenovatelem, je dokonale vyvážený design a precizní zpracování.

 

Velkou matkou všech ocelových váz je Georg Jensen Flora

FLOSETLSAT

Design: Todd Bracher - Dánsko

 

Váza Philippi Moon pojme až 18 různých květin

MOON3

Design: Chrisitan von Ahn - Německo

 

Váza Philippi Omega ohromí svou dominancí a sebevědomím

OM2

Design: Leon Win - Německo

 

V pozadí krásy

Každá z ocelových váz má svůj osobní příběh i svého "otce". V otisku jedinečného designu jsou zapsána jména Alvar Aalto, prof. Andreas Ostwald, Boris Kupczik, Tom Lui, Chrisitan von Ahn a Leon Win. Nadaní umělci, kteří své myšlenky a pocity zhmotnili do neuvěřitelné krásy.

 

Prohlédněte si vázy zde >>

 

Sledujte nás:

1

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě