Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Elegance ze Skandinávie část 2.

 

Dokonalost má jen jednu tvář

minulém článku jsme zavítali do dánské Kodaně, abychom poznali krásu stylových lustrů Vita. V tom dnešním se v oblasti skandinávského designu posuneme ještě o něco výše. Shodou okolností se vrátíme opět do Kodaně. V tomto hlavním městě založeném v roce 1167 sídlí také dánská královna. A právě zde započala veleúspěšná epocha sochaře a stříbrníka Georga Jensena.

Ten si zde otevírá roku 1904 svou první dílnu. V té době ještě nejspíš netušil, jakého úspěchu napříč celým světem dosáhne. Se značkou spolupracují přední designéři z Evropy a některé skvosty s jejich rukopisem si dnes představíme.

 

Zde je to nejlepší od Gerog Jensen v kategorii bytových doplňků:

Pro vázy ze skla máme slabost a proto jim dáme přednost. Velmi zdařilou je váza Facet z precizně broušeného čirého skla. V duchu severských tradic váze nejvíce sluší zelené a fialové odstíny květin. Design navrhla mladá Rikke Hagen, absolventka školy designu v roce 1998. Její specializací jsou skleněné a keramické vázy.

FACET2POP

Prohlédnout vázu Facet >>

 

Luxusní svícny Cobra jsou další lahůdkou od Georg Jensen. Tvary svícnů jsou inspirované kobrou královskou v bojové pozici. Vzhled pochází z dílny Constantina Wortmanna, zkušeného návrháře, který má na kontě velmi mnoho podařených doplňků. Pro výrobu byla zvolena tradičně špičková nerezová ocel se zrcadlovým efektem. Svícny Cobra jsou ve své kategorii to nejlepší, co můžete v Evropě najít.

COBRA SET

Prohlédnout svícny Cobra >>

 

Skladování pečiva má na severu dvojí charakter. Tím prvním jsou domácí košíky na pečivo ve vintage stylu, tím druhým luxusní ošatky z ušlechtilé oceli. Mezi nejpovedenější řadíme ošatky Alfredo, které nesou jméno po svém designérovi Alfredovi Häberlim.

97GeorgJensen_iso

Prohlédnout ošatky Alfredo >>

 

Luxusní mísy na ovoce jsou velmi oblíbené mezi ženami i muži bez ohledu na věk. Jedná se mimořádně zdařilé doplňky do bytu, které svou krásnou hravě konkurují i vázám. V případě značky Georg Jensen jsou také účelné a praktické. Vysoce kvalitní nerezová ocel vydrží po mnoho let jako nová.

SUPERNOVA2

Prohlédnout mísy Supernova >>

 

1. díl čálnku k přečtení zde

Sledujte nás:

1

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě