Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Které ovoce nepatří do ledničky?

 

Plná chuť a spousta vitamínů

S nesprávným skladováním ovoce se potýká velká část domácností po celém světě. Stále ještě často panuje mýtus, že všechny druhy ovoce vydrží nejdéle v ledničce. To je sice pravda, ale velké množství ovoce ztrácí v lednici nejen svou skvělou chuť, ztrácí také některé z důležitých látek pro které jej konzumujeme. Jak a které ovoce tedy správně skladovat?

 

Banány

Jedno z nejoblíbenějších druhů ovoce vůbec. Vděčí za to především výbornou chutí a také schopností povzbudit tělo i mysl díky složitým cukrům, které obsahují. Banány by měly dozrávat v teple. Ideální způsob je vložení do papírového sáčku a umístění do mísy na ovoce. Nedojte tak k jejich zčernání a ani neztratí svou typicky sladkou chuť.

 

Meloun

Také melounu se daří dozrávat nejlépe při pokojové teplotě. Navíc si zachová svou výraznou chuť a vysoký obsah antioxidantů. Pokud je již meloun nakrojený, skladujte ho v lednici. Ne však déle než 3 -4 dny.

 

Jablka

Skladujte jablka mimo lednici, aby neztratily na své chuti. Pokud je nestihnete spotřebovat do 1 - 2 týdnů, nastává čas je umístit rovněž do chladničky. Při skladování venku mohou plnit také dekorativní funkci. Obzvláště jim to sluší v mísách nebo prostorných svícnech s vaničkou pro ovce.

ArenaLAST3

 

 

Peckaté ovoce

Nektarinky, meruňky, blumy uchovejte rovněž při pokojové teplotě. Do ledničky je umístěte pouze tehdy, pokud víte, že je nestihnete včas konzumovat.

 

Výběr mísy na ovoce

Při výběru mísy na skladování ovoce je nejlepší se řídit pravidlem vzdušnosti. Čím více má mísa otvorů, tím lépe. Zejména v letních vlhkých dnech můžete takto snížit vznik plísní. Zapomenout byste neměli ani na vzhled. Vytříbený design by měl být samozřejmostí. V současné době existují také různé druhy materiálu mís z nichž každý má své klady a zápory. Jako nejvhodnější se jeví použití nerezovích mís. Kvalitní ocel je velmi trvanlivá a navíc vypadá velmi dobře. U dřevěných mís je potřeba věnovat pozornost povrchové úpravě, ta by měla obsahovat ochranný lak, který zabrání vzniku fleků, respektive vstřebávání případných tekutin z ovoce. Keramické mísy jsou dalším ideálním řešením. I zde však dbejte na kvalitu vnější glazury, neměla by být nijak poškoeená.

 

Pár tipů na závěr

 

COCONLAST

 

CRESCENT3

 

 

GRID7

 

Inspirujte se při výběru mísy - prohlédnout >>

 

Příjemný den!

1

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě