MAUVIEL 1830

Mauviel 1830


V roce 1830 založil Ernst Mauviel v normandském městě Villedieu-les-Poeles manufakturu na výrobu měděného nádobí. Mauviel se již od svého počátku etabloval jako výrobce pro profe-sionály (vybavoval mj. i kuchyně Titanicu), ale právě pro svou kvalitu, výjimečné řemeslné zpra-cování a v neposlední řadě i skvělý design, se stal číslem jedna i pro nadšené domácí kuchaře. Výrobky francouzské značky Mauviel provází renomé nejlepšího nádobí na světě, proto je pou-žívají ty nejslavnější restaurace oceněné michelinskými hvězdami. Nádobí Mauviel je vyráběno z ušlechtilých a vysoce kvalitních materiálů, jako je měď, hliník či nerezová ocel, což ve výsledku přináší úsporu energie, optimální výkon, dlouhou životnost a především radost z vaření. Moderní a funkční nádobí s chladnou rukojetí je přizpůsobeno všem kulinářským technikám. U klasických kolekcí tvoří povrch nádoby čistá měď, která je nejlepším vodičem tepla, vnitřek pak hygienická nerezová ocel 18/10. Pro optimální využití skvělých vlastností mědi pro vaření je poměr těchto kovů 90 % mědi a 10 % oceli.

  • Měděné nádobí s nerezovou ocelí uvnitř
  • Tloušťka 1,5 – 2,6 mm
  • Leštěný design
  • Pevné robustní nýty z nerezové oceli
  • Doživotní záruka na výrobní vady
  • Před prvním použití a po každém použití umyjte nádobí horkou mýdlovou vodou, opláchněte a osušte.

Vaření

  • sůl přídavejte až poté, co se voda začne vařit nepřehřívejte prázdný hrnec či pánev, došlo by k nevratnému poškození
  • vařte vždy na nízký či střední výkon sporáku používáním může povrch nádoby změnit barvu, což však nemá vliv na její vlastnosti
  • na plynovém sporáku dbejte na to, aby plameny nešlehaly mimo dno nádoby

Údržba

  • nepoužívejte bělidla
  • při přichycení jídla nechte nádobí odmočit v teplé mýdlové vodě
  • výrobek by neměl být umýván v myčce nádobí, případně se vyvarujte používání příliš agresivních prostředků

 

mauviel

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.