Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

98 % chloridu sodného a 2 % dalších minerálů

Sůl (přesněji sodík v ní obsažený) hraje významnou roli v mnoha biologických procesech lidského těla. Je nezbytný pro správnou rovnováhu tekutin, činnost nervové soustavy nebo svalů, neobejde se bez něj žádná buňka v našem organismu.

deska_rivsalthimalajske_desky

Růžové himálajské soli se připisují zázračné účinky snad ve všech oblastech lidského života: údajně přináší zdraví, krásu, úspěch i duševní vyrovnanost. Vyhlazené valouny se používají k masážím, speciálně vyfrézované kusy jako svícny, jemnější částečky nacházejí uplatnění v kosmetických přípravcích. V kuchyni se nejčastěji setkáme s velkými krystaly pro dochucování jídel nebo deskami, které slouží k přípravě i servírování pokrmů. Nalezišť himálajské soli je na světě jen několik. Většina růžové soli, která se prodává v Evropě, USA nebo Asii, se těží v solných dolech v Pákistánu na úpatí Himálaje, kde její ložiska zanechaly dávné oceány, z nichž se postupně odpařila voda. Je to tedy velmi stará kamenná sůl, po staletí využívána himálajskými národy ke konzervaci masa a ryb.

Nádhernou zvláštní barvu himálajské soli dodává 84 minerálů a stopových prvků, například draslík, fosfor, osmium, lithium měď, brom a především oxid železa. Její těžba probíhá ručně tradičními metodami, díky nimž zůstávají ložiska stabilní a vždy jsou vytěžena pouze z 50 %. Růžová himálajská sůl se nijak chemicky neupravuje, distribuuje se zpravidla ve větších kusech, proto neobsahuje žádná aditiva a do obchodu nebo k nám domů se dostane ve své přirozené podobě. Její oblíbenost v posledních letech prudce roste, nejen díky nutričním vlastnostem, ale také pro její atraktivní vzhled. Barevné krystaly, z nichž na voňavý steak padají malá zrnka v různých odstínech růžové barvy, jsou neodolatelné. Inspirujte se značkou Rivsalt, která využívá cennou surovinu nápaditě a s elegancí. Obohaťte svou kuchyni o kvalitní ochucovací prostředek i estetický prvek.