Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Barevné jaro se hlásí

Rok 2019 bude ve znamení korálové červené. Alespoň podle odborníků Institutu Pantone. Barva vaza_colunaroku nám má svým teplem a sytostí dodat v našem rychle se měnícím světě pocit pohodlí a radosti ze života. A my naprosto soouhlasíme! Je vědecky prokázáno, že jasné barvy mají pozitivní vliv na psychiku. Tady je pár jarních barevných tipů, jak jednoduše oživit váš domov a přivést dovnitř přicházející optimistické povětří.

  1. červená

Královna barev, letošní favoritka a nejvýraznější zástupkyně spektra to nemá v interiéru jednoduché. Vybízí k aktivitě, podporuje chuť k jídlu a na někoho působí až únavným dojmem. Syté varianty červené se skvěle vyjímají na stěně v obývacím pokoji, doprovázené bytovými doplňky v neutrálních studených barvách (kovová šeď, šalvějová zelená). Pokud se obáváte přílivu energie, ale přesto chcete interiéru vdechnout vášnivější nádech, ponechte vše ve svých oblíbených tónech a doplňujte doplňky. Koupelna v jakékoliv jednoduché barvě se snadno rozzáří jenom barevnými ručníky nebo předložkou na podlaze.

  1. žlutá

Barva slunce je jednou z těch, které nepřetržitě navozují dobrou náladu a příjemné pocity. Rozzáříte s ní jednoduše každý tmavý kout v bytě, je veselá a oblíbená. Naprosto dokonale si rozumí s šedou nebo zelenou, napínavý kontrast vytváří s fialovou. Je barvou jara a symbolem naděje. Malé slunce si můžete do domu přinést prostřednictvím nádherných betonových hodin nebo prostě naaranžujte do průhledné skleněné vázy žluté květiny. Nádherně vypadají narcisy v neutrální betonové váze, kterou můžete využít jako obal na květináč a cibulky odkvetlých rostlin zasadit do zahrady.

  1. modrá

Univerzální barvu, která sluší každému, lze dodat vznešený šmrnc kuchyni i obývacímu pokoji. Modré doplňky unesou přítomnost jakýkoliv okolních barev, je třeba jen dát pozor na celkové ladění. Živější prostor zklidňují a příjemně uzemní, na interiér ve studených tónech však působí jako kus ledovce. Neokoukanou dvojici tvoří v kombinaci s hnědou nebo béžovou, náramně si rozumí s červenou nebo oranžovou. Například na dřevěném stole se bude skvěle vyjímat nádherná průhledná váza s kyticí jarních rostlin nebo jen tak s větví pučíčích lístků z keře v zahradě.