Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Blbá nálada

Po dlouhé době jsem si přečetl noviny pěkně od začátku do konce – byly to Hospodářky, žádný brak. A stejně ve mně zůstala taková určitá nechuť. Jistě, články jsou pěkně napsané, sloupky úderné, najdete tam názory i polemiky, ale jako bych měl pocit, že mě to moc neobohatilo. Politická situace je k pláči, plány dálnic a železnic už mají letopočty nebezpečně se blížící třicátým létům tohoto století a nějaká bývalá televizní hvězdička říká o Češích, že jsme malí a zbabělí. Vzpomínám, jaký to byl poprask, když Havel v televizi poprvé řekl, že vládne jakási blbá nálada. Tenkrát jsme to ovšem brali jako impuls pro změnu a zlepšení – dnes mám skoro pocit, že je to nový standard. Co ale s tím?

Udělej čáru

Můj táta vždy říká, když nevíš jak začít, udělej čáru. Jistě, je to strojař a na tom výkrese se to lépe dělá než v životě. Ale paralela tady je – zkusme začít u těch malých věcí. Já třeba s kolegy vedu boj o podšálky. Mnozí hrdě třímají espreso pouze v hrnečku a na moje zdvořilé upozornění mi vysvětlují, že jej nepotřebují. Lžička v hrnečku drží dobře, děkuji pěkně. Zkouším různé paralely, že polévku také nesrkají, byť by to bylo rychlejší než lžící, že nosí v klopě kapesníček, byť do něj nesmrkají, že dávají ruku před ústa při zívání, byť to jistě také není fyziologicky potřebné. Vše marné.

Pak mi ale moji malí synové nesou jako překvapení ranní kávu do postele a samozřejmě ji servírují na podšálku. Zatlačím slzu dojetí a říkám si, že ta pomyslná první čára jsou možná právě naše děti a to, v jakém prostředí je vychováváme. Přispěje však vyšší estetické cítění k lepší náladě? Já nevím, ale pracujeme s designem, tak za zkoušku to stojí. Mimochodem, když už jsme u těch dětí, viděli jste naše designové kasičky od Edzarda?

Designem vpřed

Většina domácností mých přátel praktikuje určitou formu designového eklekticismu – sem tam koupí něco hezkého, ale výsledek je takový slepenec stylů. Dá se to vyladit, ale je to zatraceně těžké. Mnohem lepší cesta je pořizovat věci v setech – je to sice větší nákup, ale máte jistotu, že celek ladí. Budeme se proto v DECORonline snažit právě takové celky připravovat. Hrajeme si i s myšlenkou nabízet služby designéra. Měli byste zájem? A hlavně, zvedlo by Vám to náladu?

Ta jedna věc

Kovářovic kobyla chodí často bosa – a i my si musíme sáhnout do svědomí. Proto jsem se rozhodl, že v červnu vyladíme první věc – rychlým průzkumem jsem zjistil, že opravdu je z čeho vybírat a volba padla na skleničky. Některé sady se už rozbily, některé sklo utrpělo v myčce, takže je na čase vše sladit. Zamiloval jsem se sice do skledniček na whisky od Peugeota, co mají chladicí podstavec, ale vědom si mnou popsaných nástrah to chci sladit i s karafou, takže si ještě prohlédnu sety od Nambé a dalších. A pak si do jedné naleji single malt Balvenie a víte co? Mně se nálada rozhodně zlepší :-)

Krásný zbytek jara,

Jirka, DECORonline.cz

Přidejte se k nám:

1 instagram_decoronline

DECORonline.cz - buďte doma ve svém světě