Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Design jako investice: ikonické kousky, které vás přežijí!

V době, kdy peníze ztrácejí na hodnotě, kolísají burzy a cryptoměny předvádějí divoké tance, je ideální čas investovat pro jednou do něčeho jistého. Do něčeho, co svou hodnotu už dávno potvrdilo, neztratilo a do budoucna ji ještě znásobí. Pojďte se podívat na ikony interiérového designu a také novinky, které mají na to se ikonami brzy stát. A popřemýšlejte o své soukromé sbírce. Nebo naše tipy berte jako první nápady na opravdu hodně krásné vánoční dárky!

Ikony dávno prověřené časem

45903Royal Copenhagen: Gifts with History

Značka má historii zapsanou až hluboko v 18. století, kdy jí dokonce sama dánská královna vymyslela „logo“, tři vlnky symbolizující tři hlavní toky Dánska. A tři jsou kousky také v téhle mini sbírce, která je průřezem kolekcí Blue Fluted Plain, White Fluted a kousek Blue Fluted Mega. So cute!

 

Georg Jensen: Bernadotte52545-4

Termo konvice Bernadotte nese jméno svého tvůrce, švédského prince a průmyslového designéra Sigvarda Bernadotte, který už ve 40. letech minulého století vstoupil do značky Georg Jensen a v „bernadottce“ vytvořil opravdu nesmrtelnou ikonu. (A aby Georg Jensen držel krok s dobou, přišel na trh nedávno také s inovovanou plastovou edicí!)

27139Georg Jensen: Džbán HK

Po 2. světové válce začal se značkou Georg Jensen spolupracovat i geniální Henning Koppel. Džbán HK skvěle ukazuje jeho práci s energií předmětů. Připomíná antické amfory, ale vyhovuje i modernímu minimalismu. Je elegantní, sexy a prostě a jednoduše krásný!

 

 

Novinky, které budou nesmrtelné!

55288-2Ethnicraft: komoda Oak Stars

Ethnicraft je poměrně mladá značka, ale každý její kousek už teď nadčasový. Vidíte tu dynamiku? Stačí změnit osvětlení, úhel pohledu, a komoda bude pokaždé jiná. Odolná, co se týče zatížení, perfektní, pokud jde o zpracování, a výjimečná jako ukázka užitého umění.

 

Kartell: Componibili52849-7

Už dvacet let je na výsluní kartellovská židle Louis Ghost a ambice šlapat jí na paty má i celkem nenápadný úložný kartellovský systém a stolek v jednom Componibili. Fascinujícím způsobem jednoduchý i variabilní ve využití. A i když už je trendy, ještě pěkně „dozraje“!

 

48534-2Alessi: Crevasse

Alessi dlouhodobě útočí na smysly krásnou estetikou i u těch nejužitečnějších předmětů… Ale tahle váza je opravdu WOW! Vzešla z návrhů ikonické Zahy Hadid a už při svém zrození měla tím pádem o pozornost designového světa vystaráno. (A podobně na tom je i dekorativní mísa Niche!)