Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Ocenění designu Philippi ‑ 2. část

Získaná ocenění za design Philippi 2. část

Jméno Jana Philippiho a jeho značky znamená již dvacet let především originální a světově proslulý design. O kvalitě designerů tvořících pod značkou Philippi svědčí také množství ocenění, které jejich výrobky získaly. V dnešním článku pokračujeme v přehledu některých nejvýznamnějších ocenění za design, kterými se značka Philippi honosí.

iF Product Design Award

Ocenění iF Product Design Award je udělováno již od roku 1953 a jeho prestiž se odvíjí od autority Industrie Forum Design. Ocenění je zaměřeno na konkrétní produkty a jejich design. Kořeny této ceny leží v Hannoveru a už od počátku je ocenění koncipováno jako aktivní snaha o udržení a rozšíření světového povědomí o designu. Jedná se o velmi cenný titul, takže značky, které se jím mohou pyšnit, patří k nejvyhledávanějším na světě. Cena iF Design patří k nejprestižnějším jak z pohledu designu, tak i z perspektivy trhu.

luxusní mísa na ovoce

Z produktů Philippi, které můžete najít v našem sortimentu, získaly prestižní ocenění iF například tyto produkty:

  • V roce 2014 jej získala designová mísa na ořechy Cascara. Tato originální mísa je dokonce patentovaná – U.S. Patent Nr. 7,428,864.
  • Za rok 2012 obdržely cenu iF Product Design Award stolní hodiny ORBIT, navržené designérem Andreasem Ostwaldem.
  • Rok 2012 byl pro značku Philippi dobrý. Stejné ocenění získal také luxusní svícen na stůl BOW, který rovněž navrhl profesor Andreas Ostwald.
  • V roce 2010 byla oceněna sada nožů na sýr WAVE.
  • Poprvé získala značka Philippi cenu iF v roce 1998, a to za klíčenku LOOP. Za zmínku stojí, že klíčenka je i po 18 letech stále v prodeji. Autorem tohoto oceněného designu je Peter Kroehl.

Možná jste si všimli, že nemalý podíl na získaných oceněních má profesor Andreas Ostwald, ikona německé designového světa. O jeho designových hodinách ORBIT jsme ostatně psali i v minulém článku.

luxusní svícen na svíce

Interrior Innovation Award

Ocenění Interior Innovation Award je rozděleno do 9 kategorií, ve kterých najdeme designové výrobky od nábytku až po různé bytové doplňky a dekorace. Mezi kritéria hodnocení oceněných výrobků patří především ergonomie, trvanlivost, estetika a inovace. Interrior Innovation Award náleží k nejprestižnějším oceněním pro design na světě a značka Philippi si jej připsala na účet v roce 2011. O tento úspěch se postaral známý profesor Andreas Ostwald. I tuto cenu získaly jeho hodiny Orbit.

Red Dot Product Design Award

Znáte tuto slavnou soutěž, ve které před lety uspěla i česká automobilka Škoda? Ocenění Red Dot Product Design existuje od roku 1955 a udílí jej Design Zentrum Nordheim Westfalen. Tato cena je zaměřena na špičkový design světové úrovně a porotu tvoří renomovaní odborníci a designéři z celého světa. Soutěž má tedy velkou objektivitu a dlouhodobě se těší ve světě designu nejvyšší prestiži. O pomyslnou červenou „tečku“ soutěží designéři celkem v 19 kategoriích. V předminulém roce toto významné ocenění získala mísa Philippi Cascara, v roce 1998 pak klíčenka Loop od Petera Kroehla.

Co takhle pořídit si do své domácnosti či kanceláře kus světového designu? Se značkou Philippi je to jednoduše možné!

 

 

Sledujte nás!

blog o luxusním bydlení

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě