Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Retro lustry na osm

VITA CUNA, VÍCE NEŽ JEN SVÍTIDLO

Když se Soren Ravn Christensen a Anders Klem před několika lety rozhodli navrhnout zcela výjimečný retro lustr, netušili, že půjde o jeden z nejprodávanějších lustrů své doby. Aby načerpali tu pravou inspiraci, museli se vrátit zpět v čase do doby, kdy si byla většina domácností podobné jako vejce vejci. Samotný návrh lustru Vita Cuna proběhl kupodivu velice rychle a snadno. Oba designéři se rozhodli pro nečekaně jednoduchou siluetu, která i přes viditelný nádech retro designu působí současně moderním až nadčasovým dojmem

 

Svítidla Vita Cuna se dočkala tří barevných variací- černé, zelené a bílé

retro lustry do obýváku

 

Výroba svítidla v dánské režii

Výroba lustru padla na věhlasnou značku Vita, která je původem z dánské Kodaně. Volba materiálu byla první částí realizace, kde bylo jasno téměř okamžitě. Aby působil lustr Cuna skutečně autenticky, byl zvolený kvalitní akrylát a ocel, která je následně lakovaná do požadovaných odstínů stínidel. Právě spojení těchto dvou materiálů s tvarovou čistotou, vytváří jedinečnou podívanou nejen v obývacích pokojích, ale také v kuchyních či kavárnách.

svítidla do kavárny

 

TVAR versus prostor

O tom, jak důležité je správné osvětlení prostoru, bylo napsáno již mnoho. Vita Cuna je svítidlo koncipované zejména pro lokální osvětlení určité části interiréru. Vzhledem k částečně zakryté žárovce putuje světlo do prostoru formou kuželovitého paprsku. To z něj činí ideální osvětlení sředu obývacích pokojů nebo jídelních stolů. Tak co říkáte? Chcete si doma svítit také tímto krásným lustrem? 

 

 

Sledujte nás!

moderni bydleni blog

DecorOnline.cz - buďte doma ve svém světě