Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Božská kuchyně? To chce stylové doplňky a chuť si hrát!

Ať zařizujete (či upgradujete) snovou prostornou kuchyni, nebo docela skromný kuchyňský koutek, máte skvělou šanci proměnit tohle místo na naprosto božský prostor. Důvěrně útulný, a přesto dokonale vybavený unikátními spotřebiči a doplňky, které mají nápad a šmrnc. Jdeme si hrát?

Když se potkají různé styly, kuchyně ožívá
Kuchyňským trendům posledních let vládne jednoduchost. Strohý industriál se sice střídá s přírodním dřevem, oslnivě lesklé skříňky s těmi v provedení matného pastelu, ale takřka vždycky jde v základu o minimalimus. A z toho můžete těžit při zařizovaní a pak i pokaždé, když máte pocit, že už vás ta vaše „stará kuchyně“ nudí. Ve výsledku totiž stačí pár nových (menší či větších) drobností, pohrát si s barevností, a rázem se kolem vás zrodí naprosto boží kuchyně!

Legendární KitchenAid jako technický základ
Protože v kuchyni jde především o vaření, potřebujete „něco“, co vám to vaření (a pečení) maximálně usnadní. A právě o tom je už od roku 1919 filozofie celé legendární značky KitchenAid, která jako první přišla s celokovovou konstrukcí kuchyňského robotu. Znáte ho, to je jasné! Kuchyňský robot KitchenAid milují totiž profíci, foodblogeři, stejně jako naprostí kulinární začátečníci po celém světě. Protože taky kromě jiného neskutečně dobře vypadá a zapadne do kuchyně jakéhokoliv stylu.

Je fantasticky propracovaný, jednoduše se obsluhuje, skoro všechno vydrží a KitchenAid pořád překvapuje množstvím dokoupitelných doplňků. Máme tu… lis na ovoce a zeleninu, mlýnek na obilniny, mlýnek na maso nebo třeba kráječ na zeleninu! Perfektní, co říkáte?

Smeg: to je retro hodné současnosti
Úplně bez rozpaků pak na kuchyňskou linku hned vedle robota KitchenAid můžete postavit cokoliv od značky Smeg. Její design se v kolekci „50's Retro Style“ inspiruje retrem 50. let 20. století a opravdu hodně sluší všem moderním kuchyním. Svou oblostí totiž zase skvěle vyvažuje jejich minimalismus. Asi nejtypičtější barvou je mandlová, ve které můžete mít svůj snový pákový kávovar Smeg. A možná to chce také parádní mlýnek na kávu Smeg, taktéž v mandlové? Nebo rychlovarnou konvici? Se Smegem se ale můžete také odvázat a snídaňové toasty už odteď péct jen v královských barvách Velké Británie, protože právě jeden z jejich toustovačů baví potiskem „Union Jack“!

Dózy, skleničky, mísy, vázičky…
Mimochodem, spousta designových doplňků, které vám pomůžou doladit vaši božskou kuchyni, je doslova a do písmene sexy! Jen se podívejte na ty tvary u chlebníku Alessi, na koktejlové sklenice Moya LSA International nebo na úchvatnou mísu na ovoce Cocoon od Phillipi! To jsou všechno tak fantastické materiály, tvary, tak úžasná hravost, že opravdu chcete jít a okamžitě nakupovat a ladit si to v kuchyni (nebo pak i jídelně) právě s takovými doplňky.

Není náhodou, že Phillipi patří dokonce k jedněm z našich nejoblíbenějších značek. A víte proč? Jednoduše umí fakt nádherné věci! Na stůl nebo kuchyňský ostrůvek můžete postavit křehce působící svícen Bow pro romantizující atmosféru u večeře ve dvou, spoustu krásy vám přinese i designová váza Bouquet, a když tu bude za chvíli ten podzim, bude se určitě i v jídelně nebo právě kuchyni hodit trochu toho hřejivého elementu ohně díky stolnímu krbu Fireplace

Nechte kuchyň rozkvést!
Fandíte větší romantice? Něze? Ženské energii? Nechte svou kuchyň navzdory kalendáři pořádně rozkvést! Krásnou květinovou kolekci nádobí má Maxwell & Williams. Tahle značka vzala unikátní květinové vzory irského umělce Williama Kilburna, který žil v 18. století (a jehož práci obdivovala i královna Charlotta, manželka krále Jiřího III.), a přenesla jej na soudobou kolekci porcelánu. Jak se to povedlo? Jen koukněte na tu překrásnou misku Midnight Bloosom nebo jemnější misku Victorian Garden či Ocean Fantasy!

Mezi novými značkami, které pro vás máme, najdete také americkou MacKenzie-Childs. Její nádobí je smaltované, ručně vyráběné i zdobené, mile rustikální, a také díky ní může váš jídelní stůl i celá kuchyně vypadat jako pohádková zahrada! Máme tu třeba smaltovanou dózu na sušenky Flower Market, dezertní talířky a čajovou konvici ze stejné řady…

Chcete-li malinko jednodušší, až jakoby venkovský styl, nabízí se pro změnu Villeroy & Boch. I u něj to kvete, například na talířích Meriefleur Basic, dózách Colourful Spring nebo čajových šálcích Petit Fleur. A v kolekci Old Luxembourg Brindille pak najdete naprostý luxus a zjistíte, že květinová výzdoba může mít kromě něžného kouzla také velmi osobitý šarm. Okoukněte pro začátek na talíře Buffet!

Tak už tušíte, čím proměníte svou kuchyni? Čím jí jednoduše, kousek po kousku, vdechnete život? Bude to boží kuchyně, uvidíte!